ЖУРИ НА МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ПО КОМПОЗИЦИЯ „ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ 2019“: ГЕОРГИ МИНЧЕВ, ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ МЛ. КОНСТАНТИН ВЛАДИГЕРОВ, БОРИСЛАВА ТАНЕВА, ГЕОРГИ АРНАУДОВ

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС "МЛАДИ ВИРТУОЗИ"
МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ПО КОМПОЗИЦИЯ "ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ 2019"


Организационният комитет на Фондация "Млади виртуози" със съдействието на Фондация "Духовното наследство на Панчо Владигеров" имат честта да обявят провеждането през 2019 на МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ПО КОМПОЗИЦИЯ "ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ 2019" в категориите клавирни творби и творби за камерен ансамбъл. Творбите трябва да бъдат написани специално за конкурса и да бъдат свързани с 120 годишнината от рождението на класика на българската музика проф. Панчо Владигеров. Заседанията на Международното жури ще се проведат в София, от 9 до 13 декември 2019 г. МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОНКУРС ПО КОМПОЗИЦИЯ "ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ 2019" се провежда в рамките на ежегодно провеждания конкурс „Млади виртуози”, предназначен за млади изпълнители и композитори от цял свят. Той предоставя нови възможности за всички участници да се състезават и контактуват със свои колеги, да изследват и обменят оригинални идеи, да интерпретират класическа и съвременна музика, да представт своя талант пред големи музиканти, доказали себе си на световните музикални сцени и в световния афиш. В рамките на Международен конкурс „Млади виртуози“ се провеждат редица творчески срещи, уъркшоп, „Академия за майсторство“, както и концерти на именити музиканти.

От 2013 г. конкурсът е член на Европейския съюз на младежките музикални конкурси - EMCY European Union of Music Competitions for Youth - EMCY.

По повод 100-годишнината от основаването на Първата музикалнообразователна институция, по инициатива на г-жа Милка Митева през 2004 година бе учреден Международният конкурс „Млади виртуози“. Конкурсът се организира ежегодно в различни специалности.

В желанието си да съхраним музикалната памет на България, част от специалностите носят имената на едни от най-ярките български музиканти и педагози, като: проф. Люба Енчева, проф. Сава Димитров, проф. Кирил Карел Стари, проф. д-р Добри Палиев. проф. Георги Бадев.

С
ъс специално решение на организаторите на конкурса през 2019 година състезанието по композиция ще носи името на големия български композитор, класика на българската музика Проф. Панчо Владигеров.

НАГРАДИ

Категория "Клавирни творби"

1-ва награда – 4000 BGN
2-ра награда – 3000 BGN
3-та награда – 2000 BGN

Category "Творби за камерен ансамбъл"
1-ва награда – 4000 BGN
2-ра награда – 3000 BGN
3-та награда – 2000 BGN

Изтегли регламента на МЕЖДУНАРОДНИЯТ КОНКУРС ПО КОМПОЗИЦИЯ "ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ 2019"

Изтегли Формуляра за записване.

ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ
Милка Митева – Председател, Артистичен директор на конкурса
Марина Савова
Д-р Златка Ангелова.


Предстои обявяването на ЖУРИ НА МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ПО КОМПОЗИЦИЯ "ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ 2019"